Verslag week 2 2016

Verslag week 2 2016

Op safari met Mari & Klari

Zondag 24 juli was het dan zover: de start van week 2. In de stralende zon en met echte safari temperaturen oplopend naar 30 graden ontvingen wij onze ruiters op de Prinses Margriet Manege in Westerbork.
Een aantal ruiters kwamen al helemaal in safari stijl aan, want deze week gingen wij op safari met Mari & Klari.

Na het verkennen van de slaapplaatsen en het kennismakingsrondje gingen we ’s middags al direct heerlijk paardrijden. De groep die niet aan het paardrijden was, was druk bezig met het maken van naamkaartjes en maskers.
’s Avonds maakten we kennis met Mari & Klari. Twee chaotische dames die op safari waren, maar telkens spullen kwijt raakten, en dingen vergaten.

Met elkaar vonden wij de kwijtgeraakte rugzak, verrekijker, zaklamp en wandelstok weer terug. Nu konden zij gelukkig verder op zoek naar de Big Five. Daar hebben wij ze als groep deze hele week heel goed mee geholpen.
Zo zagen wij de leeuw op het terrein van de manege, vonden we de olifant bij het spoorzoeken in het bos, vingen we de zebra in Orvelte en de tijger op de markt in Westerbork. Tot slot vonden we tijdens de bonte avond zelfs een krokodil.

Tussen de safari door, oefenden de ruiters iedere dag met paardrijden voor hun ‘pas de deux’ op vrijdag. Uiteraard werden de paarden altijd eerst uitgebreid gepoetst en gezadeld voordat we heerlijk in het bos en over de hei gingen rijden.

Woensdag was wel een hele speciale dag. Op het paard of op de kar of op de tandem gingen wij met z’n allen naar Orvelte. Onderweg heerlijk zingend met elkaar (ok, bij de één klonk het wat beter dan bij de ander…..maar gezellig was het wel 🙂 !)
In Orvelte deden we samen met Mari & Klari de speurtocht van de winkels en gebouwen in Orvelte, natuurlijk werd ook de snoepwinkel bezocht en werden er ijsjes gegeten.
Bij terugkomst op de manege werden we getrakteerd op frietjes die we gezellig in de stal op mochten eten. Ook Daylight kwam nog gezellig een appeltje mee eten.

Op vrijdag hebben alle ruiters een mooie show gegeven op hun paard. Wat was het publiek onder de indruk. En of dat nog niet genoeg was werden we tijdens de bonte avond ook nog getrakteerd op veel talent met zang, dans en ontgroeningen.

Een hele mooie intensieve week is voorbij gevlogen.
We hebben genoten, van alle ruiters, van de paarden, van de humor, energie en inzet van iedereen.

En nu gaan we weer afkicken en komen we hopelijk volgend jaar weer terug naar Westerbork!

IMG_1837 P1070616 P7260227 IMG_3463

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.