De kampweek

 

Tijdens een kampweek doen we verschillende activiteiten. Natuurlijk wordt er dagelijks paardgereden, en daarnaast bieden we een uitgebreid recreatief programma. De kampen verlopen volgens een vaste structuur, zodat iedereen makkelijk zijn draai kan vinden. De data van de ruiterkampen deze zomer kun je hier vinden.

Paardrijden

De ruiters rijden tijdens een kampweek elke dag paard. Het paardrijden wordt begeleid door binnen de stichting opgeleide instructeurs en de instructeurs van de manege. Vrijwilligers begeleiden de ritten. De ruiters rijden in de landelijke en bosrijke omgeving van Westerbork (Drenthe). In geval van slecht weer kan er in de binnenbak worden gereden. Daarnaast helpen ruiters en vrijwilligers bij de verzorging van de paarden. Als het weer het toelaat gaan we een keer met de paarden, de paardenkar en fietsen op dagtocht. De week sluiten we vaak af met een proefje of een spelparcours, zodat alle ruiters kunnen laten zien wat zij geleerd hebben.

Recreatief programma en huishouden

Naast paardrijden doen we nog meer leuke dingen. Op de momenten dat er niet gereden wordt, organiseren de vrijwilligers een uitgebreid recreatieprogramma, dat kan bestaan uit knutselen, zwemmen, spelletjes, een bezoek aan het dorp, noem maar op. Daarnaast helpen zowel de ruiters als de vrijwilligers mee met de dagelijkse huishoudelijke taken zoals koken en schoonmaken.

Dagstructuur

Niet iedereen kan tegelijk rijden. Daarom gaat de ene helft van de groep na het gezamenlijk ontbijt en corvee naar de stallen om te poetsen, op te zadelen en te rijden. De andere helft van de groep volgt het recreatieprogramma of helpt bijvoorbeeld met het voorbereiden van de lunch. Nadat de eerste groep van de rit terug is wordt er gezamenlijk geluncht en een uurtje gerust. Daarna wisselen de groepen. ’s Avonds na de warme maaltijd is er nog een activiteit voor de hele groep.

 

_MG_5686-6-2 laatste avond 1 corvee2