Vrijwilligers

 

De ruiterkampen zouden niet kunnen bestaan zonder de inzet van 19 vrijwilligers per week. Als vrijwilliger help je mee in het begeleiden en verzorgen van de ruiters, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Taken

Naast het begeleiden en verzorgen van de ruiters en het helpen met het paardrijden, krijg je ook een andere taak in het kamp. Denk aan het verzorgen van de maaltijden in de keuken, het verzorgen van een creatief programma, of meehelpen in de stallen. Jij bent verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw taak, maar uiteraard helpt iedereen elkaar zoveel mogelijk. Het succes van een week ligt in het samenwerken met en voor elkaar. De kampweek is daardoor voor jou geen rustige, maar wel een heel gezellige vakantieweek!

Hoofdleiding en instructeurs

De organisatie van elke kampweek is in handen van twee ervaren vrijwilligers: de hoofdleiding. Zij organiseren de voorbereiding van de kampen en zijn tijdens de week eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen op kamp. De organisatie van het paardrijden wordt verzorgd door intern opgeleide instructeurs en instructeurs van de manege.

Begeleiding en verzorging ruitersnieuw12Kl

Als vrijwilliger begeleid je één ruiter in het bijzonder. Voor deze ruiter ben je het aanspreekpunt. Daarnaast help je hem of haar indien nodig met de verzorging. Verder ben je er ook voor de andere ruiters en helpen de andere vrijwilligers jouw ruiter. De begeleiding die jij jouw ruiter tijdens een kamp moet bieden, verschilt uiteraard per persoon. In een week gaan maximaal 3 rolstoel-gebonden ruiters mee, die vaak lichamelijke verzorging nodig hebben. Andere ruiters hebben geen of minder hulp in de verzorging nodig, maar bijvoorbeeld wel aansturing. Bij de indeling van vrijwilligers en ruiters houdt de hoofdleiding rekening met jouw ervaring en voorkeur.

Helpen met het paardrijden

Het paardrijden staat tijdens de kampen voorop. Dit bestaat voor jou uit het helpen met poetsen en opzadelen van de paarden en het meelopen met de ritten. Deze ritten staan altijd onder leiding van een instructeur. In principe zul je zelf niet paardrijden tijdens een kampweek. Meer informatie over het paardrijden kun je hier vinden.

Wil je je direct aanmelden voor een ruiterkamp? Ga dan naar het inschrijfformulier!