Lustrum-2014

 

35 jaar Stichting Elisabeth Ruiterkampen

In 2014 bestond de STER 35 jaar. Dit 7e lustrum is groots gevierd op 19 oktober.
De binnenbak van de Prinses Margriet Manege was omgetoverd tot een gezellige markt, waar in de verschillende kraampjes allerlei activiteiten konden worden uitgevoerd. Zo kon er een halstertouw gevlochten worden of een tegel beschilderd. Er was een verwenkraam, waar je een gezichtsmaskertje kon laten aanbrengen en ook de inwendige mens werd niet vergeten: broodjes ham, kaas of gezond, soep met worst, koffie of thee met een stroopwafel of een cake-je (of allebei), het was er allemaal. In het midden stond een groot podium, uiteraard voor de officiële opening, maar ook als dansvloer voor onder meer de Börker Daansers!

lustrum 1

Nadat de dag door Marjolein Rijkers, bestuurslid van de STER, was geopend, kwam Mia Kappeijne het podium op. Mia was betrokken bij de oprichting van de STER, 35 jaar geleden. Ze schetste een pakkend beeld van de eerste jaren van de stichting en was blij en trots dat de STER na al die jaren nog steeds doet waar zij en haar mede-oprichters destijds voor stonden: mensen met en zonder beperking een fantastisch ruiterkamp bezorgen.

lustrum 2

Bijzonder leuk was de aanwezigheid van oude bekenden van de Börker Markt. De klompenmaker en de Börker Daansers konden nu eens heel goed van dichtbij bekeken worden.
In de achterste rijhal werden demonstraties gegeven door het Parelli demoteam, de Woudruiters met hun voltige-team en Liesbeth Jorna, die ons liet zien dat veel van de vanzelfsprekende hulpmiddelen die wij tijdens het paardrijden gebruiken misschien niet echt nodig zijn.

lustrum 3

Ook buiten was er van alles te doen en te bekijken. Een grote groep tijdreizigers vermaakte de gasten al bij binnenkomst, het Oud-Hollands draaiorgel gaf de nodige sfeer, de paardentram reed zo vaak als het weer toeliet en ook het Boerengolf ontbrak niet. Een fotograaf zorgde er voor dat iedereen die dat wilde zichzelf op deze mooie dag kon laten vereeuwigen.

Al bij binnenkomst kregen de gasten een ‘goodybag’, met daarin de leuke en lekkere spulletjes die zo gul door de sponsors werden geschonken en een lotje voor de loterij. Tijdens die loterij werden verschillende mooie prijzen weggegeven.

Complimenten voor de lustrumcommissie die dit fantastische feest op poten heeft gezet en een speciaal woord van dank aan de Prinses Margriet Manege die de schitterende locatie ter beschikking heeft gesteld.

Rond 16.00 uur werd de dag afgesloten door Marjolein Rijkers. We kunnen allemaal terugkijken op een fantastisch feest! Op naar de 40 jaar.

lustrum 4