Ruiters

 

Ruiters

Als je als ruiter meegaat op kamp, ga je elke dag paardrijden. Als je niet rijdt, doen we leuke spellen en andere activiteiten. Wil je weten hoe andere ruiters de kampen hebben ervaren? Neem dan eens een kijkje op deze weblog van een ruiter!

Wanneer kun je mee

Je kunt mee op kamp als je elke week paardrijdt. Je bent welkom als je een lichamelijke-, zintuiglijke-, verstandelijke- of meervoudige handicap hebt. Ook ruiters zonder handicap zijn welkom. Verder moet je minimaal 8 jaar oud zijn. Omdat de groep tijdens kamp altijd zeer gevarieerd en vrij groot is (er gaan 19 ruiters en 19 vrijwilligers mee), is het belangrijk dat je je prettig voelt in een groep en tegen een beetje drukte kunt.

Om het niet te zwaar te maken voor de paarden, mag je niet meer dan 90 kilo wegen. Verder letten we tijdens de indeling ook op de zwaarte van je lichamelijke verzorging. Tenslotte is het voor iedereen verplicht om tijdens het paardrijden een goedgekeurde cap te dragen. Dit betekent dat je cap voorzien moet zijn van het CE-EN 1384 keurmerk.

In het zorggrens document proberen wij een beeld te schetsen van wat voor onze stichting mogelijk is en waar voor ons de grens ligt. Mochten er na aanleiding van deze informatie vragen zijn, neem dan gerust contact op!

Ruiterweekend

In het najaar organiseren we een ruiterweekend. Hier gaan maximaal 16 ruiters mee. Als je in het ruiterweekend mee wilt moet je minimaal 25 jaar oud zijn en min of meer zelfstandig kunnen functioneren.

Kosten

De kosten van een kampweek bedragen € 497,50 en van het ruiterweekend € 265,-. Je kunt dit bedrag pas overmaken nadat je bevestiging hebt gekregen van plaatsing. Bij deze bevestiging vermelden we ook hoe je het bedrag kunt overmaken.

Onze prijzen worden regelmatig aangepast aan de inflatie en stijgende kosten. Mocht dat een financiële drempel opwerpen, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een bijdrage uit het ‘Mandafonds’.

Wil je je direct inschrijven voor een ruiterkamp? Ga dan naar het inschrijfformulier!
Vergeet ook niet om je instructeur het inschrijfformulier over het paardrijden te laten invullen